Kaj je klop

Klop (klop) je neke vrste sedežev pohištva , za to bo šlo zraven seboj več oseb. To se nahaja zunaj - v zasebnih vrtovih (pod drevesom, pod pergolo , v gazebo , ribnika ali vodnjaka ...) in javnih prostorov ( trgi , parki, železniške postaje, avtobusne postaje , igrišča , kolesarske poti ob ...). Vrtna klop je namenjen za počitek in sprostitev na svežem zraku, ali na sestanke in srečanja s prijatelji. Najpogostejši material je les in kovine, vendar se lahko izdelani iz plastike, betona ali kamna.

Klop lahko robove in naslonjala (z orožjem), vendar pa je v javnih prostorih se uporablja več klopi brez stranskih nosilcih. Ta vrsta vrtnega pohištva je izdelan v glavnem iz masivnega kovinske konstrukcije, na katerega sta nameščeni lesene letvice katere koli širine. Manjše število širših lamel omogoča kasnejšo vzdrževanje po odstranitvi brušen in poslikane potrebni lesene dele.

Oblika sedeža odseka je lahko ravna ali anatomsko oblikovana. Klop je lahko iz preprostih stružnice ali poljubno okrašene, kot so kovinske strune. Najpogosteje je počitek na hrbtu, vendar za maksimalno varčevanje prostora za prostore, kjer se seje veliko število ljudi (na prostem koncerti in kulturne prireditve - avditorij klopi v tabelah na zabavi ...), so postavljeni klopi brez naslonjala.